All Eyes: nieuwe single

“Time to play another song” – Pleidooi voor meer muzikale diversiteit in de media en op de openbare omroep

Free download ‘All Eyes’

Op 13 februari hadden we de werelddag van de radio en op 28 maart vierden we 100 jaar Belgische radio. Woensdag 21 mei was het de werelddag van de culturele diversiteit en een maand later is het de werelddag van de muziek. Maar eerst zijn er nog verkiezingen, op 25 mei. En laat het nu net vandaag helemaal niet goed gaan met de diversiteit van het muziekaanbod in de media.

In de aanloop naar de verkiezingen, in het verlengde van de vraag naar aandacht voor kunst, vraagt Choux de Bruxelles meer aandacht voor diversiteit binnen de media: niet alleen qua gender, huidskleur en afkomst, maar ook qua inhoud. Als er in het muziekaanbod op de openbare zender met quota voor lokale productie en Nederlands kan worden gewerkt, dan mag er gerust ook met quota gewerkt worden voor avontuur, ontdekking en risico. Muziek met andere wortels dan die uit het mainstream aanbod moet meer kansen krijgen: zowel in dagprogrammatie als via andere kanalen.

Choux de Bruxelles gelooft meer dan ooit in het radio-medium. En dat geldt zowel voor de openbare omroep als voor kleinere stations, vrije zenders, webradio’s en podcasts. Choux de Bruxelles verlangt samen met vele anderen dat radio terug die vernieuwende, voortrekkende gidsrol vervult en ervoor zorgt dat artiesten echt ontdekt worden, in plaats van ze pas naar voor te schuiven wanneer alle rekeningen zijn gemaakt, alle likes zijn geteld en de lijstjes zijn verzameld.

“Time to turn the radio on / Time to play another song.” Een vrolijk antwoord op “Zet die plaat af!”

%d bloggers like this: